For mange kokke fordærver maden

For mange kokke fordærver maden

Kender du udtrykket for mange kokke fordærver maden? Det betyder i al sin enkelthed, at er man for mange om at løse en opgave, kan man ødelægge resultatet. Hver har sin mening og sin måde at gøre tingene på, det betyder ikke at den ene har ret frem for den anden, men blot at modstridende

Kender du udtrykket for mange kokke fordærver maden? Det betyder i al sin enkelthed, at er man for mange om at løse en opgave, kan man ødelægge resultatet.

Hver har sin mening og sin måde at gøre tingene på, det betyder ikke at den ene har ret frem for den anden, men blot at modstridende ønsker kan trække ting ud og i sidste ende ødelægge udfaldet.

Der findes en masse kokkeskoler – hvad er du til?

Hvilken slags mad vil du gerne lære at lave og hvordan synes du, at det skal foregå? Kan du lide at stå sammen med andre mennesker, ping-pong, kiggen over skuldrene, lære af andre og have et hyggeligt fællesskab?

Så er kokkeskoler nok lige noget for dig, og heldigt for dig, så findes der noget for enhver smag – og prisklasse selvfølgelig. Vil du lære fransk? Italiensk? Streetfood eller Thai?

Alt kan lade sig gøre. Hvis du for eksempel godt kan lide at eksperimentere, prøve nye teknikker og selvfølgelig nye ingredienser, så kan du komme på et lille ’kemiker’ kursus, hvor du lærer hvordan man laver teksturer og nye smage og hvor den tilberedningsmetode, der anvendes ikke er det, du lige finder i et hvilket som helst køkken.

Har du nitrogen i skabet?

Er du typen, der har nitrogen i køkkenskabet? Nej, vel? Men på et kemiker-kursus kan du prøve at lave is lyn-hurtigt, det hedder Glace à la minute, eller prøve kræfter med en sous vide, hvor maden bliver tilberedt ved en meget – meget – præcis temperatur.

Det her kursus er selvfølgelig for madentusiasten, ham eller hende, der ikke kan lade være med selv at eksperimentere derhjemme i kødgryderne og som måske ofte ender ud med noget, der ser halvfærdigt eller halvbrændt ud, som smager af en blanding af lakridskonfekt og makreldåse, men som har været super sjov at lave.

Når du tilmelder dig et kokkekursus, på en kokkeskole, indgår der lidt forskelligt mund-godt til dig og de andre kursister.

Man starter ofte med en aperitif, ingredienserne og vejledningen følger selvfølgelig med, du får øl, vin, vand, saft og te og kaffe og måske et lille tørklæde, som du kan tage med hjem og tage på, når du selv skal udforske dine nyerhvervede kompetencer i køkkenet.

Så beslut dig for hvad du har lyst til at lære, ta’ afsted selv eller med en bekendt og find ud af, om der i virkeligheden gemmer sig en gourmet chef i din mave.

1 comment
bedstonline.dk
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Freja A.
    november 24, 2020, 2:00 am

    Hej med jer, – Bedstonline.dk Tak for at dele artiklen 😀
    Fortsat god dag. Freja

    REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos