Find den perfekte røgovn til dig

Find den perfekte røgovn til dig

Røgning af maden er rent faktisk en konserveringsmetode, der stammer helt tilbage fra oldtiden. Allerede dengang opdagede vores forfædre, at madrester der blev røget, kunne holde sig længere og udover det, smagte dejligt. Under Vikingetiden begyndte man så, at hænge maden op i loftet. Man lod med andre ord røgen fra bålet i selve vikingehytet

Røgning af maden er rent faktisk en konserveringsmetode, der stammer helt tilbage fra oldtiden. Allerede dengang opdagede vores forfædre, at madrester der blev røget, kunne holde sig længere og udover det, smagte dejligt.

Under Vikingetiden begyndte man så, at hænge maden op i loftet. Man lod med andre ord røgen fra bålet i selve vikingehytet stige op og herved sørge for, at maden i loftet blev røget. Nu om dage er det heldigvis en del lettere, at holde sin mad frisk, nemlig ved opfindelsen og brugen af køleskabe og frysere.

Når dette så er sagt, betyder det dog ikke at rygning af mad, ikke længere anvendes. Tværtimod er det blevet mere og mere populært, at anvende røg i sin mad. I takt med, at man ligledes ønsker at holde fast i nogle af de klassiske, gamle og danske traditioner, ser man en markant stigning i brugen og anskaffelsen af Rygeovne hos danskerne.

I en lang periode har rygning af maden været forbeholdt professionelle kokke, grillentusiaster og store røgerier. For blot 10 år siden, var det altså stort set ikke muligt, at købe røgningsudstyr i Danmark til privat personer. Dette har dog ændret sig i takt med den nye gør det selv bølge der er opstået i Danmark. Ligemeget hvem du er, har du nu muligheden for at finde en røgeovn, der passer til dig og dine behov. 

Forskellen på rygeovne

Der findes naturligvis forskellige former for ovne derude. Og her vil du kunne læse lidt om forskellene.

Der er som udgangspunkt tre temperaturer, som du kan ryge din mad ved: Koldrøgning, varmrøgning og halvvarm røgning.

Når maden koldrøges, bliver maden ikke udsat for mere end 15-22 grader. Denne røgningsmetode er eksempelvis perfekt til fedtfyldte madvarer. Dette inkluderer spegepølser, fisk og spæk, hvor du ikke ønsker at smelte fedtet.

Når maden får halvvarm røgning ligger temperaturen mellem 30 og 50 grader. Røgsmagen her er ikke ligeså kraftig som ved en koldrøgning og maden kan heller ikke holde sig ligeså længe, som koldrøget mad. En sådan rygning er perfekt til madvarer der inkluderer; pølser, hamburgerryg, bacon og rullepølse.

Sidst men ikke mindst har vi mad der bliver varmrøget. Her bliver maden udsat for temperaturer mellem 50 og 90 grader. Denne røgningsmetode er ikke egnet til konservering og bruges derfor udelukkende for udseendets og smagens skyld. Varmrøget mad får ikke så kraftig en røgsmag. Dog er varmrøgning perfekt til de fleste madvarer, der skal serveres indenfor kort tid.

4 comments
bedstonline.dk
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

4 Comments

 • Villum F.
  februar 1, 2021, 2:00 am

  Hullehøj God læsning 😉 Mvh.

  REPLY
 • Elliot L.
  marts 3, 2021, 2:00 am

  Bedstonline.dk Heej,
  Godt med en masse nyheder – nu tjekker jeg op næsten dagligt på om der er kommet nyt.
  På forhånd tak, Elliot L.

  REPLY
 • Oscar U.
  april 5, 2021, 3:00 am

  Bedstonline.dk Konge artikel,
  I kommer ikke med så mange artikler for tiden? Fortsat god aften. Oscar U.

  REPLY
 • Anton M.
  maj 8, 2021, 3:00 am

  Konge artikel, Bedstonline.dk Nu læste jeg lige “Find den perfekte røgovn til dig” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej.
  Pft., Anton

  REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos