De 6 bedste værktøjer til online videomøder

De 6 bedste værktøjer til online videomøder

I 2020 har det været nødvendigt at finde andre måder, at kommunikerer med hinanden på end fysisk kontakt – derfor er videomøder utrolig vigtige. Det har vært altafgørende at finde platforme hvor det bliver muliggjort at kunne holde møder. Dette gælder både i arbejdsrelaterede situationer men også i undervisnings sammenhæng. Dette betyder også at der

I 2020 har det været nødvendigt at finde andre måder, at kommunikerer med hinanden på end fysisk kontakt – derfor er videomøder utrolig vigtige. Det har vært altafgørende at finde platforme hvor det bliver muliggjort at kunne holde møder. Dette gælder både i arbejdsrelaterede situationer men også i undervisnings sammenhæng.

Dette betyder også at der har været et boost af udbydere der tilbyder denne service i form af apps. Så du kan være aktiv og online fra flere af dine enheder.

Du vil her komme til at læse mere dybdegående om nogle af de mange udbydere der er til stede på markedet i øjeblikket. Siden der er så mange kan det hurtigt blive uoverskueligt, at finde ud af hvilke der fungerer og hvilke der ikke gør. 

1. Speak

Fordele ved Speak

 • Speak giver dig adgang fra alle dine devices. Du kan komme med i videomøder fra telefonen, fra din pc, din tablet og alle andre steder du måtte ønske at holde dit videmøde fra.
 • Du kan indkalde folk til dit videomøde uden de har eller er tilmeld Speak. Du kan eksempelvis indtaste nummeret på en person du skal have ind i mødet fra en eksisterende samtale – og så bliver denne person helt automatisk ringet op og kommer ind i det aktuelle opkald.
  – Det betyder at hvis i har et møde igang og skal bruge en mening fra en der ikke er med i opkaldet, så kan i bare lige invitere personen og så ringer den op enten på personens telefon eller direkte i deres app.
 • Deres applikation til både android, iphone og pc er utrolig brugervenlig
 • Hvis din internetforbindelse er langsom opfanger systemet det automatisk og skifter til en telefonlinie. Det betyder at du ikke pludseligt bliver smidt af opkald og/eller videomøder.
 • De går utroligt meget op i sikkerhed og sikker behandling af persondata.

Ulemper ved Speak

 • Vi har haft svært ved at finde ulemper ved Speak, men hvis vi skulle komme på en enkelt så kunne det være at de er forholdsvist nye på markedet og dermed ikke har fået opbygget troværdighed omkring deres sikkerhed.

Hent speak-appen

Du kan følge linket herunder for at downloade speak. Det gælder både iPhone, Android og PC.

2. Zoom

Zoom

Zoom Video Communications, Inc. (bedre kendt som Zoom) er en amerikansk kommunikations virksomhed med hovedsæde i San Jose, Californien i USA.

Med Zoom som platform kan det være svært at komme med fordele og ulemper som kommer til at være generelle. Flere oplever problemer som ikke er for alle. Og derfor har folk også positive oplevelser ved at bruge Zoom, som det ligeledes heller ikke er alle der er enige i.

Fordele ved Zoom:

 • Zoom lægger som virksomhed, stor vægt på at deres platform skal være yderst brugervenlig. Derfor er Zoom også super nem at bruge. Det er et af de nemmeste udbydere for videomøder at benytte sig af.
 • I forbindelse med det ovenstående er det let at dele linket til selve videomødet. Det fungerer optimalt at man bruger linket til at komme ind på det satte møde. Og her viser Zoom at de har forstået det med at ville være brugervenlige.
 • I de flestes tilfælde har Zoom på computeren en helt igennem fantastisk lyd og billed kvalitet, som ikke mange andre udbydere kan hamle op med. Selv med videoopkald på tværs af kontinenterne kan dette fungerer.

Ulemper ved Zoom:

 • Selvom kvaliteten generelt er god når man bruger Zoom, så kræver det altså at man har en god og stabil internetforbindelse. Hvis dette ikke er til stede kan du godt glemme alt om denne høje kvalitet. 
 • Sammenligner du med hvordan platformen fungerer på computeren og via deres hjemmeside, så bliver du særdeles skuffet når du ønsker at bruge mobil appen. Her får du nemlig hverken kvaliteten eller enkeltheden som Zoom ellers er kendt for.
 • Den væsentligste ulempe ved bruges af Zoom er at der er nogle sikkerheds mæssige ting man skal tage højde for. For det første har mødelederen på videomøderne mulighed for at tænde en feature, der optager selve mødet – dette sker uden mødedeltagernes vidende. For det andet indsamler Zoom oplysninger om dit navn, den fysiske adresse du befinder dig på unde mødet, din e-mailadresse og meget andet. Selvom du ikke har en konto hos dem, vil din IP-adresse blive gemt.

3. Skype

Skype

Skype er en softwarebaseret VoIP (Voice over Internet Protocol) telefonservice. De specialiserer sig indenfor video chat og stemmeopkald mellem computere, tablets og mobiltelefoner.

Fordele ved Skype:

 • En betydelig fordel ved Skype er at det er gratis. Mere specifikt betyder det at der er gratis at bruge når du chatter eller har telefoniopkald mellem to Skype brugere på en Skype enhed. Uanset hvor du befinder dig i verdenen er det gratis at chatte over Skype, også i gruppe chats.
 • En positiv ting ved Skype er at de ønsker at gøre deres platform så billig som muligt. Skype tilbyder, med andre ord, at du som bruger hos dem kan have et telefonnummer tilknyttet til din Skype konto, som folk kan ringe på. Dette kan du få for en lav tjeneste. Denne lave tjeneste er også hvad du må betale, skulle du ville kontakte et faktisk telefonnummer. 
 • Sidst men ikke mindst finder vi Video Chat som en fordel. Videchat har eksisteret i lang tid, men Skype er den første virksomhed til at bringe det ud til den almene borger.

Ulemper ved Skype:

 • Mens vi som fordel har nævnt at den grundlæggende service ved Skype er gratis er det vigtigt at huske på de faktorer der spillede ind og blev skrevet ned. Dette betyder med andre ord også, at hvis du eksempelvis ønsker at ringe et mobilnummer op, som ikke er en Skype bruger eller på anden vis benytter sig af Skype appen når de modtager opkaldet, så koster dette penge. Man skal passe på med ikke at blive snydt i dette tilfælde.
 • Som en ulempe finder vi ligeledes Video Chat. Vi finder her en kvalitet der desværre ikke er helt i top. Siden Skype i 2010 valgte at gå ind i et samarbejde med Logitech, kræver det nu et specielt Logitach webcam at kunne benytte sig af denne høje opløsning og kvalitet.

4. Teams

Teams

Microsoft Teams (bedre kendt som Teams) er en samlet kommunikstaions og samarbejdsplatform. Tjenesten er integreret med virksomhedens abonnementsbaserede Office 365-kontorpakke og indeholder ligeledes udvidelser, der kan integreres med ikke-Microsoft-produkter.

Fordele ved Teams:

 • Teams gør det hele mere enkelt for dig som bruger, ved at samle alt i én enkelt app. Det betyder altså at både samarbejdssamtaler, chatbeskeder, online møder, delte filer og opgaver af en anden art alt sammen vil være at finde i denne app.
 • Det er muligt at fokuserer 100% på den opgave der er foran dig. I stedet for at du skal bruge tid på at gå igennem dine mails, som inholder forskellige informationer fra mange forskellige mennesker, så sørger Teams for at du kan opdele dine informationer i “kanaler”. Denne “kanal” indeholder altså så kun samtaler, møder og dokumenter der er relaterede til denne specifikke opgave. 
 • Nye medlemmer har mulighed for hurtigere at blive orienteret. De kan hurtigt se eller gense nogle af de mange informationer som i har gemt i denne platform, og på denne måde skal man ikke nøsvendigvis igennem det hele endnu engang.

Ulemper ved Teams:

 • For at man skulle få det bedste ud af Teams, ville det være at foretrække hvis man holdt op med at bruge Outlook. Der er dog flere situationer hvor man skulle gå på kompromis før dette kunne blive en mulighed. Hvis man eksempelvis er igang med at redigerer et dokument i Word og man herefter ønsker at delle linket med en kollega, ja så er det ikke muligt at sende det via Teams, her skal linket sendes via e-mail. Ligeledes er det et problem at Teams ikke dækker gruppe kalendere.
 • En af de største fordele ved Teams er hvor let det er at dele informationer og andet med hinanden. Alle der er medlemmer af en specifik gruppe har altså adgang til alt. Dette er dog i mange tilfælde også en ulempe. De fleste virksomheder ønsker ikke at alle skal have lige adgang til alt. Men i Teams er det lige pt ikke muligt at opdele informationerne mere. Med andre ord kan du ikke lave adgangstilladelse til dele af en gruppe.

5. Google Hangouts

Google Hangout

Google Hangouts er et instant messaging og VoIP (Voice over Internet Protocol) klient fra Google. I 2015 blev det vi kendte som Google Talks erstattet af det nutidige Google Hangouts.

Google Hangoutrs er som udgangspunkt gratis at benytte sig af, men via Google Apps for Work er det muligt at anskaffe sig adgang til ekstra funktioner.

Fordele ved Google Hangouts:

 • Hvis man ikke ønsker at benytte sig af disse ekstra funktioner, og man blot ønsker en god app eller platform til at holde sine online videomøder og chatte med sine kollegaer, ja så er en væsentlig fordel at Google Hangouts er 100% gratis at bruge.
 • Det er udover dette super enkelt at benytte sig af Google Hangouts. Du får et simpelt og brugervenligt design, der er rent og pænt og kigge på, samtidig med at du kan fornemme hvordan du skal bruge det.
 • Du kan nemt dele din skærm og i forbindelse med dette også have nem adgang til at videresende eller sende dokumenter og andre informationer rundt til hinanden.
 • Som en ekstra lille bonus kan man benytte emojis når man chatter.

Ulemper ved Google Hangouts:

 • Det er ikke muligt at være mere end 100 mennesker på en og samme tid. Dette kan desværre i ret mange tilfælde være et problem. Hvis man ønsker at mange fra en enkelt virksomhed skal være tilstede eksempelvis, eller hvis man har en virksomhed der er spredt ud over mange lande, kan dette ligeledes være problematisk.
 • Ligesom ved brugen af Zoom, er der her en generel god kvalitet. Dog kræver det at man har en stabil og stærk forbindelse til internettet eller et anden netværk hvis man skulle kunne benytte sig af denne høje opløsning og kvalitet.
 • Det er ikke muligt at redigere i chat beskeder. Det er for mange måske ikke den største ulempe, og det er rent faktisk de færreste udbydere der har denne funktion. Men hvis man ønsker at holde en specifik tone eller andet, så kan det være en fordel at der kan redigeres efter at disse beskeder er blevet sendt. Så kan man selv rette i det, hvis der skulle være noget de fortryder, eller andre har mulighed for at gøre det, skulle der være noget stødende eller upassende til stede.

6. Slack

Slack

Slack er en virksomheds kommunikations platform som blev udviklet af det amerikanske software firma; Slack Technologies. Slack tilbyder mange IRC features.

Som udgangspunkt er der egentlig lige mange fordele og ulemper ved at benytte sig af platformen Slack. 

Fordele ved Slack:

 • En væsentlig – hvis ikke DEN væsentligste – fordel ved at bruge Slack som platform er at det er muligt at oprette brugerdefinerede kanaler. Dette har vi fra de ovenstående udbydere set kan være et problem, hvis dette ikke bliver tilbudt. Det er med andre ord ikke nødvendigt at oprette en helt ny gruppe, hvis man eksempelvis ønsker at nogle personer ikke skal have adgang til en specifik information.
 • Du kan som bruger redigerer meddelelser efter at disse er blevet udstationeret. Dette kommer naturligvis mange til gode.
 • Sidst men ikke mindst kan advarsler tilpasses til søgeord.

Ulemper ved Slack:

 • Når man siger A må man også sige B, og derfor er det selvsagt at der også er ulemper ved at benytte sig af Slack som platform. Slack ligger op til at tonen ikke er så formel og derfor kan kanalerne også hurtigt blive lidt for kaotiske. Fordi det er muligt at alle ikke kan se det, kan der hurtigt gå lidt for meget tant og fjas i hele situationen.
 • Hvis du ønsker at benytte dig af en plan for store hold eller grupper med mange mennesker i, skal du regne med at det kommer til at koste dig dyrt. Jo flere mennesker der er en del af platformen jo mere kommer det til at koste i pris.
 • Sidst men ikke mindst er Slack ikke så brugervenligt som nogle af de andre udbydere vi har gennemgået. Det vil med andre ord sige at det tager tid at lære at bruge Slack. I hvert fald hvis du ønsker at kunne udnytte alle de features som du får adgang til. Naturligvis kan du bruge det til de mere simple ting, men hvis du vil have så meget som muligt for dine penge, og bruge platformen effektivt, så skal du bruge tid på det.

Generelt omkring videomøder

Fordi der findes så mange forskellige udbydere af videomøder, er det naturligvis ikke muligt at gennemgå dem alle sammen. Disse ovenstående eksempler er nogle af dem der er flest mennesker der benytter sig af.

Det er derfor også altafgørende at man læser disse fordele og ulemper igennem inden man benytter sig af en af dem. Man kan hurtigt blive klogere på hvad man ønsker at bruge.

Siden der er fordele og ulemper ved dem alle sammen er der altså ikke en klar konklussion på hvilken platform man skal benytte sig af. Det kommer helt og holdent an på hvilke ønsker, krav og drømme man har til denne platform. Det kommer an på hvad man skal bruge den til, hvor mange mennesker der skal være en del af det og naturligvis hvad du ser som vigtigt.

Så det er bare med at komme igang med at læse, så man kan blive klogere på hvilken platform der passer bedst til dig og dine behov.

2 comments
bedstonline.dk
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

2 Comments

 • Søren
  juni 18, 2020, 12:28 pm

  Jeg brugte Speak efter at have læst denne artikel og jeg har lidt feedback. Det var utroligt smart system generelt, men jeg er ikke kæmpe fan af deres nuværende design.

  Få opdateret designet – for funktionaliteten spiller maks!

  REPLY
  • Mads H. Jensen@Søren
   juni 18, 2020, 12:29 pm

   Hey Søren. Jeg er helt enig. Det er sku et fedt produkt de har fået opsat! Især det med at man kan komme på via telefonen. Vi har med logistik at gøre i dagligdagen og der har vores chauffører ikke altid godt internet. Så derfor er det mega fedt de kan kobles på via telefoni i stedet!

   REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos